Diadermine - sinds 1904 staat gezichtsverzorging in de blangrijkheid.

 

 

diadermine_com_in_article_images_600x800

De oorsprong van het merk Diadermine ligt aan het begin van de 20e eeuw in Frankrijk. In 1904 kochten twee broers genaamd Giambattista en Cornelio Bonetti het patent voor Diadermine, een water-in-olie-emulsie van zeer lichte consistentie, dat door apothekers werd gebruikt voor de productie van hun zelfgemaakte zalven ("pomades") en door artsen voor handreiniging en huidverzorging.

 

Met behulp van deze formule als basis, creëerden de broers een dermatologische schoonheidsbehandeling. Aanvankelijk werd deze alleen door de apotheker verkocht, maar al snel was het beroemde kleine flesje met de aluminium dop ook in parfumerieën en commerciële drogisterijen beschikbaar. Diadermine werd al snel de "crème médicale" (medische crème).


Diadermine is het allereerste cosmetische huidverzorgingsmerk dat het ECARF-kwaliteitszegel ontvangt.

diadermine_com_universe_ecarf_480x430

ECARF-gecertificeerde gezichtsverzorgingsproducten. Ons dermatologisch onderzoek ontwikkelt deskundige oplossingen voor gezichtsverzorging volgens strikte richtlijnen.  De gezichtsverzorgingsproducten van Diadermine zijn door het onafhankelijke European Center for Allergy Research Foundation (ECARF) als bijzonder allergievriendelijk gecertificeerd.

In overeenstemming met het motto: "Voor een beter leven met allergieën", dient de ECARF-zegel als een gids voor mensen met allergieën om geschikte producten en diensten te vinden.

Het ECARF-kwaliteitslabel is een onafhankelijke certificering voor producten en diensten die het leven van mensen met allergieën zichtbaar verbetert. Sinds de oprichting in 2006 is het zegel toegekend aan allergievriendelijke producten en diensten.


In ECARF- gecertificeerde producten worden ingrediënten die allergieën kunnen veroorzaken specifiek vervangen door minder allergene stoffen. Bovendien wordt de concentratie van allergene ingrediënten geregeld om het niveau laag genoeg te houden zodat het immuunsysteem er niet langer op reageert. De fabrikant is verplicht een gedetailleerd veiligheidsonderzoek uit te voeren met betrekking tot alle mogelijke allergenen in de productsamenstelling en deze te documenteren met huidtesten. Fabrikanten wiens producten het ECARF-zegel dragen, verplichten zich verder tot het verstrekken van gedetailleerde informatie en individueel deskundig advies aan consumenten op verzoek.


Het ECARF-keurmerk is een uitstekende handleiding voor mensen met een extreem gevoelige huid of contactallergie. Door de certificering van Diadermine's huidverzorgingsproducten keurt ECARF ze goed als allergievriendelijk en certificeert ze hun geschiktheid voor mensen met een extreem gevoelige huid of allergieën.