Onze schoonheidstips | Onze schoonheidstips

DUBBELE REINIGING – VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN

Trends veranderen. Maar een stralend mooie huid raakt nooit uit de mode. Hiervoor is een goede gezichtsreiniging een basisvoorwaarde en dit vereist meer dan water en zeep. Make - up, vuil en talg verstoppen de poriën. Maar dubbele reiniging is meer dan alleen een schoonheidstrend: vlekjes, mee-eters en andere onzuiverheden hebben geen schijn van kans tegen deze vorm van gezichtsreiniging.

Dubbele reiniging : één keer is een keer te weinig

diadermine_com_article_doublecleansing_3_450x600

Een enkele reiniging is niet voldoende om een vlekkeloze en stralende huid te krijgen. De eerste reiniging verwijdert enkel make-up; onderliggende poriën zijn nog steeds vuil en kunnen verstopt geraken. Een dubbele reiniging reinigt de huid in twee stappen met producten zowel gebaseerd op olie als op water. Op vet gebaseerde deeltjes zoals talk of make-up worden verwijderd met, bijvoorbeeld, reinigingsolie of reinigingsmelk; deze producten zijn op olie gebaseerd.Wateroplosbare onzuiverheden, zoals stof of huiddeeltjes, worden verwijderd met producten op waterbasis, zoals reinigend water.

Dubbele reiniging: 1x reinigen, dubbel zo effectief

diadermine_com_article_doublecleansing_1_600x800

Dubbele reiniging gebeurt bij voorkeur ‘s avonds, net voor het slapengaan.

 

Stap 1:

Belangrijk: was je handen, anders worden kiemen en bacteriën direct op het gezicht gewreven. Natuurlijk moet de gebruikte handdoek zo proper mogelijk zijn. Breng wat op olie gebaseerde make-up remover aan op droge handen en masseer het product in de huid. Was vervolgens het gezicht met lauw water. Tip: de juiste watertemperatuur is belangrijk. Water dat te warm is, kan de huid van het gezicht irriteren. Water dat te koud is, sluit de poriën, wat de reiniging niet bevordert. U kan natuurlijk ook gebruik maken van een wattenschijfje of een reinigingsborsteltje.

Stap 2:

Het wordt niet voor niets dubbele reiniging genoemd: breng nu een gezichtsgel op waterbasis aan en spoel af met lauw water. Wanneer de wasgel volledig is verwijderd, spoel je je gezicht met koud water. Dit sluit de poriën en voorkomt verdere vuilophoping.

diadermine_com_article_doublecleansing_step_3_450x600

Stap 3:

Breng een nachtcrème aan om het reinigingsritueel af te ronden.  Dankzij de dubbele reiniging wordt deze beter geabsorbeerd; volgens studies verhoogt een voorafgaande reiniging de opname van anti-verouderingsingrediënten met maximaal 30 procent.

Onze Diadermine reinigingstips:

De huid van het gezicht is fundamenteel gevoelig en heeft een vetlaagje nodig. Een dubbele reiniging is geschikt voor een normale en gemengde huid. Een gevoelige huid daarentegen dient op zachte wijze gereinigd te worden, om irritatie te voorkomen.