Onze schoonheidstips | Onze schoonheidstips

De juiste huidverzorging door de seizoenen heen

Lente, zomer, herfst en de winter: net als in de natuur, ervaart ook onze huid de gevolgen van wisselende seizoenen. Blootstelling aan zonlicht, temperatuur en vochtigheid zijn factoren die onze huid het meest beïnvloeden; daar moet natuurlijk rekening mee gehouden worden tijdens onze huidverzorging. Wij zullen uitleggen wat belangrijk is voor de seizoensgebonden huidverzorging, daarnaast geven wij tips om uw huid tijdens de seizoenen in een goede conditie te houden.

De juiste huidverzorging in de lente

Het is niet alleen de natuur die na de winter weer tot leven komt. Ook bij de mens is dit het geval, ons metabolisme neemt toe en daardoor worden we weer actiever. Onze huid bereidt zich ook voor op een nieuw seizoen, daardoor heeft de huid een hele andere verzorging nodig.  Want na de donkere wintermaanden is onze huid erg droog en gevoelig. Milde pH-neutrale huidverzorgingsproducten zijn dan ook onmisbaar. Ook crèmes met een hoog vochtgehalte en met minder olie worden aanbevolen.

De 3 Diadermine huidverzorgingsrituelen in de lente

De juiste huidverzorging in de zomer

Meer zon, meer warmte, meer hydratatie en minder product: in de zomer moet uw huidverzorging worden aangepast aan het warmere seizoen. Verhoogde temperaturen en vochtigheid zorgen ervoor dat we veel meer gaan zweten. De huid wordt vetter en heeft de neiging om vlekjes te ontwikkelen. Huidverzorging in de zomer beschermt tegen UV-stralen en veroudering en heeft een heerlijk lichte textuur.

Hoe lichter uw huidtype, hoe hoger de zonbeschermingsfactor (SPF). Over het algemeen zou de SPF minstens factor 20 moeten zijn, dit om pigmentatie, zoals ouderdomsvlekken, en verbranding tegen te gaan.

 

De 3 Diadermine huidverzorgingsrituelen in de zomer

De juiste huidverzorging in de herfst

Tussen koud en nat en zonnig en warm in: de herfst heeft een veel gevarieerder weertype en daar heeft de huid behoorlijk onder te lijden. Het zijn echter niet alleen de temperatuursveranderingen, de wind en de regen, maar ook het aanzetten van de verwarming waarop uw huid moet voorbereid worden. Versterking, voeding en bescherming zijn nu de wachtwoorden voor een goede huidverzorging. Nu is het tijd voor een peeling, vochtinbrengende maskers en intensieve behandelingen. Afhankelijk van het type, heeft de huid nu verzorgingsproducten nodig met een lage SPF en met meer olieachtige ingrediënten. Aloe Vera en ingredïenten uit de zee (algen, mineralen en klei) zijn nu een must!

Heel belangrijk is om uw huidverzorging langzaam te veranderen, te snel overschakelen naar andere producten kan huidbeschadiging veroorzaken.

De 3 Diadermine huidverzorgingsrituelen in de herfst

De juiste huidverzorging in de winter

Buiten snijdende koud en binnen heerlijk warm. Het winterseizoen is er eentje met uitersten, waar alle huidtypes mee te maken hebben. Het metabolisme van de huid wordt uitgeschakeld, waardoor de bloedstroom verzwakt. De huid krijgt minder zuurstof en voedingsstoffen, hierdoor verloopt de celvernieuwing langzamer met droogheid, een strak huidgevoel en jeuk als gevolg. De huid verliest glans en ziet er bleek uit. Tegelijkertijd wordt de natuurlijke beschermende film, bestaande uit zweet en talg verzwakt. Hoe lager de temperatuur, hoe minder talg de huid produceert en hoe dunner het beschermend laagje wordt. Met de juiste huidverzorging voelt de huid ook in de winter gezond en soepel aan. In de regel moeten nu alle huidverzorgingsproducten een hoog oliegehalte bevatten.

De 3 Diadermine huidverzorgingsrituelen in de winter